Obiceiuri romanesti ieri si azi

Obiceiuri romanesti ieri si azi

    Proiectul s-a derulat in perioada iunie 2012 – februarie 2013, si a fost cofinantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune, pentru a incuraja initiativele tinerilor si a promova obiceiurile, cultura, arta si sportul traditional romanesc.

    Tinerii liceeni s-au organizat in patru echipe (SPORT traditional, DANS popular, BUCATARIE romaneasca, ARTA populara), s-au documentat, s-au antrenat, au pregatit bucate romanesti si au confectionat  diferite obiecte folosind motivele populare. In proiect au participat peste 40 de liceeni ai Colegiilor Letea, “A. Saligny”, “Eminescu” si “G. Apostu”, cadre didactice, specialisti si invitati.

    Au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei invitand sa participe la meciul reprezentativ de oina atat colegi, profesori, oficialitati cat si reprezentanti media. In pauza meciului invitatii au gustat din sarmalutele si placintele pregatite de echipa bucatarilor, au cumparat diferite obiecte confectionate de echipa de ARTA populara si au admirat majoretele de la DANS popular si impreuna au demonstrat ca obiceiurile culinare, muzica, arta sportul romanesc vor dainui, se vor pastra si se vor transmite si generatiilor viitoare.

    Majoretele au fost prezente si la spectacolul de Craciun sustinut de Asociatia Oblio in sprijinul familiilor cu dificultati materiale, iar in final toate echipele au petrecut Dragobetele in stil romanesc. Au invatat astfel, sa coopereze, sa lucreze in echipa, au castigat abilitati si deprinderi recunoscute prin certificatele Youthpass.

 

Locatia

Bacau, Romania

str. Miron Costin nr. 11
cod 600160

 

Contact

Ne puteti suna la tel. 0723 141 242 sau 07555.000.77

sau ne puteti scrie la

 

Newsletters

Va inscrieti si primiti evenimente, stiri si alte informatii de la Oblio